Najbolji odgajivači Evrope i Balkana na sajmu peradarstva u Somboru

Društvo odgajivača sitnih životinja Sombor 1871 objavilo je da će u okviru Sajma peradarstva, od 26. do 29. januara, biti održan i niz drugih značajnih programa.

Posle trideset i pet godina, po navodima organizatora, Somboru je pripala čast da ugosti najbolje odgajivače Balkana i Evrope. Poslednjeg januarskog vikenda u tržnom centru KTC na Staparskom putu, predstaviće se učesnici 46. Sajma peradarstva. Postavku će činiti Evropska izložba balkanskih rasa, Šampionat sitnih životinja Srbije, Savezna izložba sportskih golubova pismonoša, III Memorijal prim. dr Zoran Parčetić Nona, te izložba ukrasnih ptica i teraristike.

Svečano otvaranje sajma najavljeno je za petak, 27. januar u 13 časova. Sajam peradarstva će u subotu biti raditi od 8 do 20 časova, dok će u nedelju funkcionisati od šest sati, do zatvaranja u podne.

Prema rečima organizatora, ova manifestacija svake godine okupi nekoliko stotina izlagača, sa preko nekoliko hiljada eksponata. Takođe, tokom trajanja programa, sajam poseti nekoliko hiljada posetilaca.

- Međunarodni sajam predstavlja najveću manifestaciju po broju posetilaca u Somboru, a kao takva izdvaja se ne samo na teritoriji naše državE nego i u regionu - saopštili su iz udruženja Sombor 1871.

U okviru sajma biće organizovane tribine, predstavljena udruženja starih zanata, kao i udruženja dece i osoba sa smetnjama u razvoju. Najavljeno je da će besplatne ulaznice biti dodeljene dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije grada i deci do 14 godina. Navedeno je i da će posla veka Sajam biti održan van gradske hale.

Autor: Zvonko Džeba | Objavljeno: 27. 01. 2023. u kategoriji novosti