02. 04. 2025. | novosti
Krajem marta, učesnice projekta NEST posetile su PSS Sombor.
Opširnije02. 04. 2025. | novosti
Poljoprivredna stručna služba kao partner u okviru EU projekta DaWetRest, prisustvovala je eksploatacijskom događaju 31.03.2025. godine, otvaranju Zelenog mrestilišta, kompleksa za uzgoj ribe kojim se u okviru projektnih aktivnosti poribljava demonstacijsko područje srednjeg Dunava, kako bi se poboljšalo stanje ekosistema.
Opširnije01. 04. 2025. | novosti
Na području Zapadnobačkog okruga usevi uljane repice se nalaze u fazi početka cvetanja-od pojedinačni cvetni pupoljci vidljivi, još uvek zatvoreni do faze žuti pupoljci (BBCH 55-59).
Opširnije01. 04. 2025. | novosti
Na području Zapadnobačkog okruga, zasadi jabuke se nalaze u fazi od zelenih pupoljaka -pojedinačni cvetovi se odvajaju (još uvek zatvoreni, do faze crvenih pupoljaka;cvetne krunice izdužene: cvetna loža lagano otvorena, čašični listovi jedva vidljivi (BBCH 56-57).
Opširnije21. 03. 2025. | novosti
Na području Zapadnobačkog okruga (područje delovanja PIS regionalnog centra Sombor), usevi ječma se u zavisnosti od vremena setve i primenjenih agrotehničkih mera, nalaze u fazi od početka rasta stabljike do pojave prvog kolenca (BBCH 30-31).
Opširnije21. 03. 2025. | novosti
Somborske novine, LXX, broj 3691, petak 21.03.2025.
Opširnije19. 03. 2025. | novosti
Na području Zapadnobačkog okruga , usevi ozimih pšenica se nalaze u fazi od dva-tri razvijena lista pa do bokorenja (BBCH 12-13 – BBCH 23).
Opširnije19. 03. 2025. | novosti
Na području Zapadnobačkog okruga (područje delovanja PIS RC Sombor) jabuka se nalazi, u zavisnosti od sortimenta, u fazi fazi zeleni listići 5-10 mm iznad ljušture pupoljka (BBCH 09-10)
Opširnije19. 03. 2025. | novosti
Na podrucju Zapadnobackog okruga(podrucje delovanja PIS RC Sombor jabuka se nalazi u zavisnosti od sortimenta u fazi zeleni listici 5-10-mm iznad ljusture pupoljka (BBCH 09-10).
Opširnije17. 03. 2025. | novosti
Nekada je potrebno da se različito povrće čuva i transportuje zajedno. U slučaju združenog čuvanja i transporta treba znati da se može kombinovati samo ono povrće koje je kompatiabilno, odnosno koje se slaže.
Opširnije